Som med alla apparater som finns i köket så finns det en del saker att tänka på varav en väldigt viktig sak som många glömmer är, vart ska den stå när den inte används? För det är faktiskt så att de flesta människor inte använder en matberedare tillräckligt ofta för att den ska stå framme året om utan det är vid vissa tidpunkter som man tar fram den för att underlätta matlagningen när man tex har gäster.

Om man redan nu har ett fullbelamrat kök så kan det vara klokt att först hitta en plats att ställa matberedaren innan man köper en sådan. Därför är det viktigt att man också tänker på vilken storlek man köper så att man inte köper en maskin som måste stå framme för det helt enkelt inte finns någon plats. Sladdlängd är för alla sådana här apparater ett måste att tänka på då det faktiskt finns maskiner med mindre än en meter i sladd och ofta finns det inte eluttag överallt i köket. Tänk över och mät avståndet från eluttaget till där maskinen ska stå för att underlätta så mycket som möjligt.

Med dessa enkla knep så kan ni spara mycket tid och energi om ni redan från början har allt sådant här på det klara så att när ni köpt maskinen kan ställa den på sin plats och när ni ska använda den så vet ni att sladden räcker.